Marketing

Prachtige wandelroutes in Nederland

Friday, December 18, 2020

We weten allemaal hoe erg ons leven is beperkt door COVID-19. Geen avondjes meer uiteten, niet meer naar de sportschool, geen dagjes uit meer etc. Maar één ding kunnen we nog wel en zijn we dan ook massaal gaan doen tijdens corona: wandelen. Sommige gaan gewoon een kort blokje om in de buurt en anderen trekken massaal de bossen en natuur in om prachtige routes te ontdekken. Na een tijdje heb je misschien wel het gevoel dat je alle leuke routes wel hebt gehad, dus daarom hebben wij onze favoriete routes op een rijtje gezet zodat jij deze één voor één kan uitproberen! De routes die wij hebben benoemd kun je onderscheiden in NS-wandelingen, Groene Wissels en Trage Tochten. Ook heel belangrijk, ze hebben allemaal watertappunten op de route liggen. Lees snel verder om nieuwe inspiratie op te doen zodat jij dit weekend weer lekker kan gaan wandelen!

1.      Nationaal park Veluwezoom

De eerste route is een prachtige bosrijke route die dwars door het Nationaal park Veluwezoom loopt. allereerst loop je door de heuvels van de prachtige Onzalige bossen, hier krijg je het wel zwaar omdat er flinke hoogteverschillen zijn, dus het wordt flink klimmen en dalen.

Halverwege verandert de wandeling naar een indrukwekkende heide gelegen bij de Posbank. De Posbank is vernoemd naar een stenen bank die daar werd geplaatst ter ere van ANWB-pionier G.A. Pos. Altijd leuk om te weten toch? Nee? Nou het is ook een van de mooiste heidevelden van Nederland dus zeker de moeite waard. Ook vind je hier een van de watertappunten dus goede plek om even een pauze te houden. Na de heide kom je weer in het bos terecht, met prachtige mooie beuken. De route kun je of 11 km of 15 km lang maken. Kortom veel variatie tijdens deze wandeltocht in een van de grootste natuurgebieden in Nederland.

2.      NS-wandeling Belmonte

Op deze afwisselende route wandel je door het prachtige landschap van het bos De Sysselt en langs de Molenbeek. Op de Wageningse Berg kun je even pauzeren, je flesje bijvullen bij het watertappunt en genieten van het uitzicht over de Rijn en de Betuwe. Daarnaast loop je langs wat prehistorische grafheuvels, kronkel je lekker langs de beek mee, en krijg je prachtige doorkijkpunten op open velden. Uiteindelijk eindigt de route in de beroemde tuin ‘Belmonte’ waar je omringt wordt met Magnolia’s, sierkersen, appels en rododendrons. Deze tuin in onderdeel van de botanische tuinen van de Universiteit Wageningen. Twee prachtige stukken dus, het uitzicht over de Betuwe en de Rijn en de prachtige tuin op het eind!

3.      Groene wissel Wolfheze

Dit is echt zo’n wandeling die van alles wat heeft. Niet alleen een prachtig bos, heide en mooie beekjes zoals hierboven, maar deze heeft ook een prachtig kasteel op de route liggen. Deze tocht geeft je echt een beetje het gevoel alsof je door een romantisch landschap uit de negentiende eeuw loopt die zo op een schilderij zou kunnen staan. Als eerste loop je door een sprookjesachtig bos, met prachtige eiken. Maar niet getreurd, ook deze wandeling is pittig en af en toe flink klimmen. Tijdens deze klim wordt er voor je gezongen door de een van de zangvolgels: de ijsvogel, groene specht of appelvink. Maar het neusje van de zalm is bij deze route toch echt wel het Kasteel Doorwerth. Bij dit Kasteel kun je lekker even uitrusten op het terras, of je loopt iets verder door en vind weer een fantastisch watertappunt, gewoon lekker op de route!

4.      Trage tocht Amsterdam IJ

Tijd voor wat afwisseling, want deze route is net even iets anders dan de vorige routes. Even geen bossen en heide maar typisch Amsterdamse en architectonische hoogstandjes. Deze route neemt je mee door het Oostelijk havengebied, lekker over Nieuwendammerdijk met prachtige houten huisjes en zelfs nog even door de modder. Je komt langs de havenkades met mooie woonschepen en ziet de voormalige Zuiderzeearm in volle glorie. Je loopt kortdoor het vliegenbos, maar snel door naar de nieuwendammerdijk en kan even genieten van de graskade langs het IJ in Schellingswouderpark. Een prachtige route vol mooie stukken van Amsterdam die je pas echt gaat waarderen als je er heengaat als wandelaar en niet als toerist. En het mooie van deze route is dat je echt kan genieten van de rust in Amsterdam in plaats van de overvolle stad.

Vier mooie afwisselende routes die je met dit prachtige weer meteen uit kan proberen! En het voordeel van deze routes is dat ze allemaal langs verschillende watertappunten lopen, dus je kan lekker je waterflesje bijvullen zonder dat je meteen ergens geld aan uit hoeft te geven.

Wil jij zeker weten dat je al deze watertappunten kan vinden tijdens je wandelroute? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de bèta-lancering om op de hoogte te blijven!

MORE POSTS

You Might Also Like