Marketing

Het verhaal achter WaterTaps

Friday, December 18, 2020

Plasticsoep

Ondanks de groei van de inmiddels bekende Plasticsoep in de oceanen, stijgt het plastic gebruik nog steeds onder de consumenten. Er zijn weinig initiatieven die consumenten op een toegankelijke manier helpen het plastic gebruik te verminderen. Elke stap in de richting van een wereld waarin minder plastic wordt gebruikt is een goede.

De oplossing

In Nederland zie je steeds meer watertappunten verschijnen, maar toch wordt er nog steeds veel plastic geconsumeerd. Waar ligt dit aan? En hoe kan je dit probleem aanpakken? Joost van Berkel, IT specialist en developer, kwam tot de conclusie dat mensen wel weten dat deze watertappunten er staan, maar niet precies waar deze zich bevinden. Vanuit hier is het platform WaterTaps ontstaan. WaterTaps brengt middels een app alle watertappunten in Nederland in kaart, om zo meer bewustzijn te creëren en het plasticgebruik onder mensen terug te dringen op een toegankelijke manier.

"Vanzelfsprekend plasticgebruik ombuigen naar een actieve beweging voor een beter milieu."

Een beter milieu begint bij ons. WaterTaps brengt je in beweging om samen meer balans te vinden tussen consumptie en milieu. Door middel van vernieuwende en toegankelijke oplossingen gaan wij samen een stap zetten in de richting van een plasticvrije toekomst.

MORE POSTS

You Might Also Like