Marketing

Herbruikbare waterflessen

Friday, December 18, 2020

Er komen steeds meer herbruikbare en duurzame drinkflessen op de markt, maar ondanks het aanbod steeds uitgebreider wordt kopen we met z’n allen nog steeds veel plastic flesjes water.  We begrijpen dat dat de makkelijkste weg is; je bent onderweg en koopt even snel een wegwerpwaterflesje. Toch is het voor onze toekomst belangrijk om ons bezig te houden met duurzaamheid.

SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie

De SDG’s zijn zeventien doelen om de wereld te verbeteren. Sustainable Development Goal 12 wil duurzame consumptie- en productiepatronen verzekeren. (SDG Nederland, 2021) Ook bij WaterTaps vinden wij dit een belangrijk doel. Samen kunnen we de consumptie van plastic verminderen door een flesje bij te dragen aan een beter mileu. Om je hierbij te helpen zetten we een aantal fijne en duurzame waterflessen op een rij!

 1. Dopper
  Dopper; wie kent het niet? Wist je dat een Dopper-fles voorkomt dat er 40 wegwerpflessen in de oceanen belandt? Dopper wil zoveel mogelijk plastic, 125 miljoen kilogram om precies te zijn, uit de oceanen houden. Naast deze mooie missie hebben ze ontzettend veel designs normale flessen, maar ook thermoflessen die je drankje 9 uur warm of juist 24 uur lekker gekoeld houdt.  

 1. Camelbak Chute Vacuüm
  Deze grote drinkfles van 1 liter zorgt er wel voor dat je genoeg water drinkt op een dag. Het is een vacuümgeïsoleerde fles die een magnetische bovenzijde heeft om de dop van de fles uit de buurt te houden. Handig!

 1. Hay Sowden Bottle
  De waterflessen van het merk Hay zijn naast het duurzame aspect ook een plaatje om te zien. Deze flessen houden je drankje warm en koud dus ’s winters perfect voor een lekker theetje en in de zomer een gekoeld drankje. De flessen zijn in veel kleurtjes te verkrijgen dus voor ieder wat wils!  

 1. Chilly’s Bottle
  Chilly’s wil graag het gebruik van herbruikbare waterflessen versnellen en dit doen ze door producten te creëren voor een urban levensstijl. De flessen van Chilly’s zijn modern, eco-friendly en van hoge kwaliteit. Ze hebben ontzettend veel verschillende printjes en je drankje blijft 24 uur koud of 12 uur lang warm.  

 1. Flaske
  Dit mooie Nederlandse merk heeft ook een mooi doel voor ogen, namelijk herbruikbare flessen te maken die zowel duurzaam genoeg zijn voor het dagelijks leven en een leven lang mee kunnen gaan. Ze bieden langetermijnoplossingen voor grote milieuproblemen. Ze hebben een groot assortiment aan producten zoals waterflessen, koffiebekers en voedselcontainers. Daarnaast gaat 10% van de opbrengst naar de Plastic Soup Foundation. Dat vinden wij nou mooi bij WaterTaps!

Wil jij weten waar jij je herbruikbare drinkfles kan vullen met schoon drinkwater? Met de gebruiksvriendelijke kaart op de app helpt WaterTaps iedereen bij het vinden van het dichtstbijzijnde watertappunt. Zo wordt het kopen van een plastic waterfles verleden tijd. Meld je aan voor de bèta-lancering om op de hoogte te blijven!

Bronnen

Camelbak. (2021, juni 3). Camelbak. Opgehaald van Camelbak: https://www.camelbak.com/blog-landing.html

Chilly's Bottles. (2021, juni 3). Mission. Opgehaald van Chilly's Bottles: https://www.chillysbottles.com/uk

Flaske. (2021, juni 3). Over ons. Opgehaald van Flaske: https://flaske.nl/pages/over-ons

Hay Online. (2021, juni 3). Drinkwaren. Opgehaald van Hay Online Winkel: https://www.hayonlinewinkel.com/nl/drinkwaren

n.b. (2021, juni 3). Onze missie. Opgehaald van Dopper: https://dopper.com/our-mission

SDG Nederland. (2021, juni 3). Doel 12. Verantwoorde consumptie en productie. Opgehaald van SDG Nederland: https://www.sdgnederland.nl/sdgs-2/doel-12-duurzame-consumptie-en-productie/

MORE POSTS

You Might Also Like